Connect with us

Bet Blog

Πώς το VAR αλλάζει το παιχνίδι (και) στο στοίχημα

Published

on

VAR stoixima

Το στοίχημα, εκτός από γνώση, μελέτη, ένστικτο και τύχη, είναι και… ευκαιρίες.

Νομίζω ότι τα πρώτα είναι λίγο – πολύ γνωστά. Ας εξηγήσω, λοιπόν, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, τι εννοώ με το τελευταίο, τις ευκαιρίες.

Πότε μας δίνεται μια ευκαιρία γενικότερα; Υπάρχουν αρκετοί τρόποι και πολλές παράμετροι.

Στον αθλητισμό, ευκαιρία δημιουργεί κάποιος με την ικανότητά του, αλλά μπορεί και να του δοθεί από την αδυναμία, την ατυχία ή την απροσεξία κάποιου άλλου.

Το ίδιο και στο στοίχημα…

Για VAR μας είπες ότι θα γράψεις και κοντεύω να VAR-εθώ

Μπαίνω στο ψητό λοιπόν.

Στο στοίχημα υπάρχουν πολλές ευκαιρίες. Οι πιο γνωστές;

Λανθασμένες αποδόσεις.
Γνώση κάποιου στοιχείου που μπορεί να επηρεάσει την έκβαση ενός αγώνα, το οποίο αγνοεί μια στοιχηματική ιστοσελίδα.
– Το Sure Betting. Για όσους δεν το γνωρίζουν, πρόκειται για το βέβαιο στοίχημα, που απαιτεί τον στοιχηματισμό σε δύο ή περισσότερες νόμιμες στοιχηματικές πλατφόρμες, που έχουν «διαβάσει» αντίθετα έναν αγώνα και οι αποδόσεις τους δίνουν τη δυνατότητα στον παίκτη να κερδίσει ένα πολύ μικρό ποσοστό του πονταρίσματός του, όποια και αν είναι η έκβασή του.
– Το Live Betting σε αγώνες που παρακολουθούμε. Υπάρχει και εδώ ο παράγοντας τύχη, αλλά αλλιώς είναι να παίζεις στα τυφλά (ή να βγαίνεις ραντεβού) και αλλιώς να βλέπεις πώς αγωνίζονται οι ομάδες.

Δεν τελείωσε η λίστα…

– Το VAR.

VAR στοιχημαΝαι το VAR, που από φέτος έχει μπει σε πολλά περισσότερα πρωταθλήματα, αποτελεί ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ και ΜΕ ΤΑ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ μεγάλη ευκαιρία για τους παίκτες του στοιχήματος.

Όπως θα γνωρίζετε ή έστω φαντάζεστε, θα ήταν αδύνατο για μία πλατφόρμα στοιχήματος να διαθέτει ανθρώπους που να μεταβάλουν χειροκίνητα τις αποδόσεις όλων των αγώνων που προσφέρονται για live στοίχημα. Μιλάμε για δεκάδες χιλιάδες αποδόσεις που θα έπρεπε να αλλάζουν συνέχεια. Δεν είναι υπερβολή, υπολογίστε 100 live αγώνες με 100 αγορές ο καθένας (=10.000, μη βγάζεις κομπιουτεράκι Περικλή, τα υπολόγισα εγώ).

Ανθρώπινο χέρι μπαίνει όταν συμβεί κάτι πολύ σημαντικό στο παιχνίδι, πρώτα για να φράξει όλες τις αγορές και μετά, αν χρειαστεί, να μεταβάλει μία απόδοση βάσει της οποίας θα μεταβληθούν αντίστοιχα και όλες οι άλλες.

VAR και στοίχημα

Ας δούμε το VA… Εεεεε, συγνώμη, θα το πω με ένα παράδειγμα.

Λόγω απαγορεύσεων δε θα αναφέρω ονόματα ομάδων παρά μόνο αποδόσεις (αν ανέφερα ονόματα, έπρεπε να αναφέρω αποδόσεις με ακριβή ώρα, κάτι αδύνατο γιατί έχουν περάσει οι μέρες και δεν υπάρχει ιστορικό).

Ο αγώνας βρίσκεται στο 89ο λεπτό και το σκορ είναι στο 2-1. Πρόκειται για τεράστια έκπληξη μιας και η φιλοξενούμενη ήταν το φαβορί στο ξεκίνημα της αναμέτρησης (1,25 απόδοση). Η απόδοση στο live betting μετά από 89 λεπτά είναι 40,00. Αυτό, πριν δείξει καθυστερήσεις ο 4ος. Σηκώνει όμως το πινακάκι του και αυτό λέει τον… μαγικό αριθμό 9.

Δύο επεμβάσεις του VAR βλέπετε, σε συνδυασμό με κάρτες και γκολ του 2ου ημιχρόνου, έχουν αλλάξει τα δεδομένα. Η φιλοξενούμενη έχει πλέον εννέα λεπτά και όχι 3, 4, άντε 5 που έχουμε συνηθίσει, ώστε να ανατρέψει το σκορ.

Η απόδοση από το 40,00 πέφτει αυτομάτως στο 21,00. «Αυτομάτως», γιατί ο αλγόριθμος που χρησιμοποιούν οι πλατφόρμες στοιχήματος υπολογίζουν τον χρόνο που απομένει για να βγάλουν τις καλύτερες αποδόσεις. Για την ιστορία, η ανατροπή γίνεται. Στο 94’ σημειώνεται το 2-2 και στο 98’ το 2-3.

Το VAR έχει παίξει το ρόλο του.

Δε θα σταθώ στο ότι η ανατροπή έγινε. Μπορεί να μην είχε γίνει. Στέκομαι στο γεγονός ότι στο διάστημα που μεσολάβησε μέχρι να δείξει ο 4ος διαιτητής τα 9 λεπτά καθυστερήσεων, ο παίκτης του στοιχήματος είχε την ευκαιρία του.

Είχε και άλλη μια μεγάλη ευκαιρία όμως: Να ποντάρει σε απόδοση 40,00 κάτι που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα προσφερόταν στο 21,00. Αυτή τη διόρθωση έκανε ο bookmaker με την ένδειξη του χρόνου καθυστερήσεων.

Για τον παίκτη, αρκούσε να έχει παρακολουθήσει την εξέλιξη του αγώνα και να υπολόγιζ ότι ο επιπρόσθετος χρόνος θα ήταν λογικά περί τα 8 λεπτά.

Ένας ακόμη τρόπος εκμετάλλευσης του VAR στο στοίχημα είναι ο αριθμός των κόρνερ, με το Over «X» αριθμό στα κόρνερ ενός αγώνα να προσφέρεται σε λανθασμένες αποδόσεις.

Αν πρέπει να προκύψει ένα συμπέρασμα από όλα αυτά, τότε είναι το εξής:

Αξίζουν τα Over σε γκολ και κόρνερ στους αγώνες που οι καθυστερήσεις αναμένεται να είναι περισσότερες από το φυσιολογικό λόγω της χρήσης του VAR.

Δεν είναι εύκολο σε καμία περίπτωση να υπολογιστεί κάτι τέτοιο, αλλά είναι πολλές οι περιπτώσεις που το VAR έχει επηρεάσει τις αποδόσεις και τα κέρδη των παικτών στο στοίχημα. Χρειάζεται ακόμα περισσότερη προσοχή (γιατί μπορεί να συμβεί και το αντίθετο, να περιμένεις να λήξει σε ένα ματς, αλλά να μη λήγει ποτέ…), αλλά σίγουρα το VAR αλλάζει ακόμα και τη μορφή που κάνουμε live betting ή cash out.

Ξαναμιλάμε (αφού δω το VAR με τον Ρονάλντο πρώτα…)

Γιώργος Σωτηρίου

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα