Connect with us

G Shots

Η υποκρισία των «φτωχών»!

Βαφτίζεται η δούλη του Θεού European Super League, εις το όνομα του Πατρός κτλ… Κάνεις και ένα «φτου φτου φτου» και καθαρίζεις.

Published

on

Βαφτίζεται η δούλη του Θεού European Super League, εις το όνομα του Πατρός…

Κάνεις και το γνωστό «φτου φτου φτου» και καθαρίζεις. Ένα προς την UEFA, ένα προς την FIFA και το άλλο δεν ξέρω πού πάει, ίσως προς την ελληνική… Α’ Εθνική που τόλμησε να πάρει το όνομα Super League πρώτη; Just joking, που λένε και στο χωριό μου…

Δεν αστειεύονται όμως τα μέλη που εμπνεύστηκαν και παρουσίασαν ήδη την European Super League, που προκάλεσε σεισμό στον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Αμέσως, έσπευσαν όλοι να πέσουν πάνω τους και να τους φάνε. Έβαλαν μάλιστα και τον «απλό φίλο του ποδοσφαίρου» μπροστά ως ασπίδα. Να υπερασπιστεί ποιον; Τη FIFA των τόσων σκανδάλων ή την UEFA του «κάνω ό,τι γουστάρω κι αν σας αρέσει»;

Μέχρι και Μουντιάλ στο Κατάρ δέχτηκε να κάνει η FIFA! Υπάρχουν αποδείξεις για «εξαγορά», αλλά όλοι οι εμπλεκόμενοι στα πάρε-δώσε έχουν πέσει στα μαλακά.

Να πούμε για την UEFA, που κοιτάζει μόνο το συμφέρον των μεγάλων, άντε και αυτών που έχουν… δύο-τρία εκατομμύρια παραπάνω; Που ναι, έφτιαξε ένα ελκυστικό προϊόν, αλλά επίσης όλες οι κινήσεις της γίνονται με γνώμονα το χρήμα; 

Φοβερά τα αντανακλαστικά της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, μακάρι να ήταν ίδια και στο θέμα του ρατσισμού.

Δεν είμαι υπέρ της European Super League, ούτε με συλλόγους από 3-4 χώρες έχει πιθανότητα να προχωρήσει!

Αλλά όχι να δέχομαι και την υποκρισία των «φτωχών». Φτωχοί πραγματικοί, χωρίς εισαγωγικά, έχουμε μείνει εμείς οι ρομαντικοί ποδοσφαιρόφιλοι, που ενδιαφερόμαστε μόνο για το θέαμα χωρίς να «τσεπώνουμε» τα εκατομμύρια.

Για να προλάβω τη σκέψη σου, το ξέρω ότι το στοίχημα είναι ένας από τους χειρότερους παράγοντες της εμπορικοποίησης του ποδοσφαίρου και είμαι υπέρ της απαγόρευσης χορηγιών προς τις ομάδες! Διότι η κατάσταση έχει ξεφύγει γενικότερα με τα ποσά που λαμβάνουν παίκτες, προπονητές, ομάδες, όταν ζούμε σε έναν κόσμο με τόση ανασφάλεια. Αλλά ας μην πλατειάζω…

Κατά βάθος, λοιπόν, μάλλον μειδιώ με τα γεγονότα των τελευταίων ημερών. Το απολαμβάνω. Οι φτωχές UEFA και FIFA, το ξαναγράφω για να το εμπεδώσω, το παίζουν θιγμένες!  

«Θα σκοτώσουν το ποδόσφαιρο» μας είπαν, αντί να κοιτάξουν το όνομα της κορυφαίας διοργάνωσης, του Champions League. Champions = Πρωταθλητές κύριοι της UEFA, αλλά στη διοργάνωση παίζουν για τον ίδιο ακριβώς λόγο, για το ΧΡΗΜΑ, 4 ομάδες από την Αγγλία, άλλες τόσες από Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και πάει λέγοντας, ενώ που και που γίνονται και πέντε από κάποιες χώρες. 

Τότε σκοτώσατε το ποδόσφαιρο, όταν απαγορεύσατε στις μικρότερες χώρες να ονειρεύονται ότι μπορεί να αναδείξουν την πρωταθλήτρια ή έστω μια φιναλίστ Ευρώπης και παίζουν μόνο για την είσοδό τους στους «κερδοφόρους ομίλους». Τί κλισέ κι αυτό; Αλλά πόσο μπούμερανγκ γυρίζει τώρα. Τα εκατομμύρια της Ευρώπης χάλασαν και τα εγχώρια πρωταθλήματα αφού όλα γίνονται περισσότερο για το χρήμα και λιγότερο για τη δόξα. Γι’ αυτό στις χώρες πέρα της ελίτ το μεγάλο ψάρι τρώει, όχι μόνο το μικρό, αλλά και το μεσαίο και όλα τα άλλα που δεν έχουν το ζεστό ευρωπαϊκό χρήμα της «φτωχής» UEFA. 

Κλείνω με την εκτίμηση, ότι τα ιδρυτικά μέλη της European Super League, εκτός από τη δεδομένη απληστία τους, προσπαθούν να πιέσουν καταστάσεις και να αναγκάσουν την UEFA να υποχωρήσει σε όσα απαιτούν οι ίδιες όλα αυτά τα χρόνια. Τότε θα μοιραστεί η πίτα και θα καταλάβει ο απλός φίλαθλος ότι δεν αξίζει να υποστηρίζεις καμία πλευρά.

Είναι σαν να οδηγείς Polo και να τσακώνεσαι με κάποιον για το αν είναι καλύτερη η Lamborghini ή η Ferrari…

Με εκτίμηση, 
Γιώργος Σωτηρίου

 

 

bullet Διάβασε προηγούμενα G-Shots

Advertisement Booking.com

Παπαβασιλείου προγνωστικά

Κώστας Σωτηρίου προγνωστικά

Στοίχημα Σήμερα

Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη