Connect with us

Bundesliga

Ντόρτμουντ – Μπάγερν

Published

on

Προγνωστικά Γερμανίας

Ο αγώνας Ντόρτμουντ – Μπάγερν διεξάγεται στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Bundesliga (ΓΕΡ1).

  • Signal Iduna Park, Ντόρτμουντ
  • Η Μπάγερν έχει 8 νίκες στα 10 τελευταία «Klassiker» (8-0-2).
  • Η Μπάγερν έχει 5 σερί εκτός έδρας G/G και over 2,5 στο πρωτάθλημα.
  • Η Ντόρτμουντ έχει το απόλυτο στην έδρα της (7-0-0).

Ντόρτμουντ – Μπάγερν

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ

Dortmund

Μάζεψε τα κομμάτια της μετά την ήττα από τη Σπόρτινγκ στην Πορτογαλία (3-1) και φρόντισε να μην έχει απώλειες πριν το «Klassiker», με το «διπλό» στην έδρα της Βόλφσμπουργκ (1-3) να της δίνει την απαραίτητη ψυχολογία. Το σκορ, πάντως, δεν αντικατοπτρίζει τις δυσκολίες που συνάντησε. Μόλις στο 2’ έμεινε πίσω στο σκορ και στο 17’ κινδύνεψε και με 2ο. Τυχερή στη συνέχεια, καθώς δεν απείλησε, αλλά η εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσαν (35’) την κράτησε το παιχνίδι.  Συστηματική απειλή στη συνέχεια από την αντίπαλο, με τις καίριες επεμβάσεις του Κόμπελ να την βγάζουν από τη δύσκολη θέση. Στο 55’ ο Μάλεν έκανε το 1-2, ακολούθησε νέο κύμα ευκαιριών από τη Βόλφσμπουργκ, για να έρθει όμως στο 81’ ο Χάαλαντ και στην επιστροφή του στη δράση να κλειδώσει το τρίποντο.

Καλύτερη στιγμή δεν θα μπορούσε να βρει ο Νορβηγός για να επιστρέψει. Λύνει τα χέρια της Ντόρτμουντ επιθετικά, η οποία στο διάστημα απουσίας του πάσχιζε να αναπληρώσει τα γκολ του. Αμυντικά, πάντως, πρέπει να σταθεί καλύτερα. Αυτό δεν αλλάζει και ισχύει όλη τη σεζόν. Ούτε στο Βόλφσμπουργκ ήταν καλή ανασταλτικά, άλλο που δεν το πλήρωσε λόγω Κόμπελ και αστοχίας της αντιπάλου. Λογικά στο σημερινό παιχνίδι θα τη βολέψει να μαζέψει κόσμο στον άξονα, να κλείσει τους χώρους και κλέβοντας μπάλες να χτυπήσει την Μπάγερν εκεί που πονά, δηλαδή στις κόντρα επιθέσεις.

Εκτός οι ΜόρεΪ (Α), Μουκόκο (Ε), Ρέινα (Μ) και Σμέλτσερ (Α). Αμφίβολη η συμμετοχή των Μπέλιγχαμ (Μ), Μπούρκι (Τ) και Αζάρ (Ε).

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ

Μπάγερν Μονάχου

Ανέκαμψε από την ήττα κόντρα στην Άουγκσμπουργκ (2-1), καθώς υποδέχθηκε την Αρμίνια και επικράτησε με σκορ 1-0, διατηρώντας βραχεία κεφαλή από τη σημερινή της αντίπαλο (+1). Ισχνή νίκη. Δεν έβγαλε μάτια, αλλά η ατομική ποιότητα, όπως και στο ματς με την Ντιναμό στην Ουκρανία (1-2), έκανε τη διαφορά και της έδωσε το ζητούμενο. Ίδρωσε λίγο, διότι τα λεπτά περνούσαν και το γκολ δεν ερχόταν. Καθώς είτε να αδυνατούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των Βεστφαλών, είτε -όταν το κατάφερνε- έπεφτε πάνω στον εξαιρετικό κίπερ Ορτέγα. Η λύση εν τέλει ήρθε δια… ποδός Σανέ (71’), ο οποίος με αριστερή βολίδα δεν άφησε περιθώριο στον Ορτέγα.

Ιστορικό γκολ, με την Μπάγερν να φτάνει τα 102 σε ένα ημερολογιακό έτος στην Bundesliga και να σπάει το σχετικό ρεκόρ της κατηγορίας. Ύπουλη έξοδος σήμερα, χρειάζεται μέγιστη προσοχή. Δεν είναι στα καλύτερη της η Ντόρτμουντ, αλλά το 7/7 στην έδρα της είναι αξιοσέβαστο. Η Μπάγερν έχει και αυτή θα θέματα της αμυντικά, δεν είναι όλα ρόδινα, καθώς δέχεται γκολ σε 5 σερί εξόδους στο πρωτάθλημα. Καταλυτική και η απουσία του Κίμιχ από τον άξονα, χάνει σε δημιουργία και σε καλή κυκλοφορία. Οφείλει να περιορίσει τα λάθη και οι επιστροφές της να είναι οι κατάλληλες όταν χάνει την μπάλα. Την έχει πατήσει αρκετές φορές φέτος στην κόντρα και η Ντόρτμουντ είναι μια ομάδα που επενδύει σε αυτό το κομμάτι.

Οι θετικοί από την περασμένη βδομάδα στον κορονοϊό Κίμιχ (Μ) και Τσούπο-Μότινγκ (Ε) δεν ανέρρωσαν και παραμένουν εκτός. Τραυματίες οι Σάβιτσερ (Μ), Σαρ (Α) και Στάσινιτς (Α).

Ντόρτμουντ – Μπάγερν προγνωστικά

Ώρα «Klassiker». Με τα όλα του, μάλιστα, μιας και τις δύο ομάδες χωρίζει μόλις ένα βαθμός. Δεν είναι αδιάφορο σαν τα προηγούμενα χρόνια, όπου σχεδόν είχαν κριθεί τα πράγματα. Αξιοσέβαστη η εντός έδρας παρουσία της Ντόρτμουντ, με 7/7 νίκες και τουλάχιστον 2 τέρματα στο ενεργητικό της σε κάθε ένα από αυτά τα ματς. Η Μπάγερν δείχνει κάπως ευάλωτη αμυντικά, αλλά επιθετικά διαθέτει τρομερή ποιότητα για να μη διασπάσει την επιρρεπή στο λάθος άμυνα των Βεστφαλών. Μας έχουν συνηθίσει σε θεαματικά ματς και άλλο ένα τέτοιο περιμένουμε σήμερα. Θα επιλέξουμε over 1,5 γκολ ημιχρόνου σε απόδοση 1,93.

bullet Πρόταση: Over 1,5 στο ημίχρονο – 1,93

EXTRA: Δεν θα σας αφήναμε χωρίς «εξτραδάκι» στο μεγάλο ντέρμπι. Κυνηγάω τους σκόρερ σήμερα, μιας και το ματς προσφέρεται για κάτι τέτοιο. Ο Νορβηγός, αναμφίβολα, επέστρεψε σαν θηρίο που το ελευθέρωσαν από το κλουβί, έχει αποδείξει πως είναι «big game player» και η απόδοση άνω του διπλασιασμού (2,02) να σκοράρει μου φαίνεται «λουκούμι». Από την άλλη, ο Σανέ βρίσκεται σε καλό φεγγάρι, συμβάλλει στην επιθετική λειτουργία και επειδή αισθάνεται καλά, παίρνει αρκετές προσπάθειες. Δεύτερο «λουκούμι» και με αρκετές πιθανότητες επιβεβαίωσης το να σκοράρει ο Γερμανός σε απόδοση 3,40. Μακάρι να μας… γλυκάνουν μέρες που έρχονται.

Του Γ. Παπαγεωργίου

Δείτε όλα τα προγνωστικά στοιχήματος στον δυναμικό πίνακα «Με Μια Ματιά», που ανανεώνεται καθημερινά με όλα τα ματς που παίζουν σήμερα.


Βαθμολογία Μπουντεσλίγκα

Standings provided by SofaScore LiveScore

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα