Connect with us

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Μαρσέιγ – Ατλέτικο προγνωστικά 16/05/2018

Published

on

Τελικός του Europa League (EUL), που διεξάγεται στο ουδέτερο Stade de Lyon της Λυών (Groupama Stadium για τους αγώνες της Λυών). Σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι.

– Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στη φάση των ομίλων του Champions League της σεζόν 2008/09. Τότε, η Ατλέτικο είχε πάρει την εντός έδρας νίκη με σκορ 2-1, ενώ το δεύτερο παιχνίδι στη Μασσαλία έληξε χωρίς σκορ.

i O άσος της Μαρσέιγ προσφέρεται κατά μέσο όρο σε απόδοση 5,75. Αυτό μεταφράζεται σε 17% πιθανότητες νίκης, ωστόσο η Μαρσέιγ κερδίζει μόλις το 1% των αγώνων της, όταν προσφέρεται σε αυτή την απόδοση.

– Διαιτητής είναι ο Ολλανδός Μπγιόρν Κάιπερς, ένας εκ των εμπειρότερων Ευρωπαίων διαιτητών. Στο παρελθόν διεύθυνε τους τελικούς του ευρωπαϊκού Super Cup (2011), του Europa League (2013), του Confederations Cup (2013), του Champions League (2014) και του Παγκοσμίου Κυπέλλου Νέων (2017).
– Ο προπονητής της Ατλέτικο Μαδρίτης, Ντιέγκο Σιμεόνε, θα βρίσκεται στις εξέδρες. Είναι τιμωρημένος από την UEFA για την αντίδρασή του προς τον διαιτητή Τουρπίν στον πρώτο ημιτελικό με την Άρσεναλ.

– Η νικήτρια ομάδα θα βάλει στα ταμεία της το ποσό των 6.500.000€, ενώ από πέρυσι η Κυπελλούχος Ευρώπης εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στους ομίλους του Champions League. Όσον αφορά τη φιναλίστ, θα… γλυκαθεί λαμβάνοντας 3.500.000€.

– Ο αποψινός είναι ο 9ος τελικός του Europa League (σε αυτή τη μορφή του). Στους προηγούμενους σημειώθηκαν 21 γκολ, δηλαδή 2,63 κατά μέσο όρο ανά αγώνα.
– Η παρουσία της Ατλέτικο Μαδρίτης στη Λυών είναι η 7η για ισπανικό σύλλογο στον τελικό του θεσμού, ενώ αυτή της Μαρσέιγ η πρώτη για ομάδα από τη Γαλλία.
– Ποτέ δεν έχει αποβληθεί παίκτης σε τελικό του Europa League.
– Επίσης, ποτέ δεν έχει σημειώσει παίκτης χατ τρικ σε τελικό Europa League.

Novibet.gr – Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Κορυφαία Ειδικά Στοιχήματα

ΜΑΡΣΕΪΓ (ΓΑΛ)

Η ονειρεμένη πορεία της στο θεσμό την έφερε στη Λυών, όπου διεκδικεί το βαρύτιμο τρόπαιο του Europa League. Για να φτάσει ως εδώ απέκλεισε στις νοκ άουτ φάσεις του θεσμού τις Μπράγκα (3-1), Μπιλμπάο (5-2), Λειψία (5-3) και Σάλτσμπουργκ (3-2). Αξίζει να σημειώσουμε ότι το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι της ξεκίνησε από τον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Μέχρι φέτος η πιο μακρά πορεία της στη διοργάνωση ήταν μέχρι τους «16».

Είναι η 3η φορά που δίνει το «παρών» στον τελικό της διοργάνωσης, με τις δύο προηγούμενες να είναι όσο ονομαζόταν Κύπελλο UEFA. Τη σεζόν 1998/99 ηττήθηκε από την Πάρμα (0-3) και το 2003/04 από τη Βαλένθια (0-2). Στην 3η προσπάθειά της είναι το αουτσάιντερ, ωστόσο έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει την υπέρβαση.

Είναι ομάδα με εξαιρετική μεσοεπιθετική λειτουργία. Είναι εμφανές ότι πρόκειται για ένα καλοδουλεμένο σύνολο, που βγάζει καλές συνεργασίες στον αγωνιστικό χώρο κι έχει έφεση στο σκοράρισμα. Η άμυνά της αποτελεί την «αχίλλειος πτέρνα» της, ωστόσο περιμένουμε να είναι ιδιαίτερα προσεκτική απόψε. Απέναντί της έχει μια ομάδα που παίζει άριστα στους ανοιχτούς χώρους και είναι αποτελεσματική. Η Μαρσέιγ μετράει 4-3-8 κόντρα σε ισπανικές ομάδες σε διοργανώσεις της UEFA.

«Είναι αντιληπτό πως πρόκειται για μια αναμέτρηση μεγάλης σημασίας. Είναι θετικό πως παίζουμε στη χώρα μας και ο κόσμος θα μας βοηθήσει πολύ. Όμως, αυτό δε σημαίνει τίποτα καθώς έχουμε απέναντί μας μια πολύ σκληρή και δυνατή ομάδα σε όλα τα επίπεδα. Έχουν ποδοσφαιριστές που μπορεί να κάνουν τη ζημιά στην πρώτη ευκαιρία, οπότε πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί. Πρέπει να δώσουμε το 100%, εάν θέλουμε να είμαστε οι νικητές», δήλωσε ο Ρούντι Γκαρσία.

Την Παρασκευή αντιμετώπισε εκτός έδρας την Γκινγκάμπ, με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 3-3, στο πλαίσιο της προτελευταίας αγωνιστικής της Ligue 1. Εκεί, είναι στο -1 από την 3η Λυών, μια αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και από ό,τι φαίνεται η κατάκτηση του Europa League είναι μονόδρομος για τη συμμετοχή της στο ερχόμενο Champions League. Στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν 2-3 γκολ.

Εκτός είναι ο τραυματίας Ρολάντο (Α). Ο Κώστας Μήτρογλου (Ε) ξεπέρασε το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπιζε, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά λογικά θα καθίσει στον πάγκο.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (ΙΣΠ)

Μπήκε στη φάση των «32» του Europa League, έχοντας τερματίσει στην 3η θέση του ομίλου της στο Champions League. Στη συνέχεια απέκλεισε τις Κοπεγχάγη (5-1), Λοκομοτίβ Μόσχας (8-1), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (2-1) και Άρσεναλ (2-1).

Είναι η 3η συμμετοχή της σε τελικό Europa League. Στις προηγούμενες δύο παρουσίες της (2009/10, 2011/12) ήταν εκείνη που πανηγύρισε, κατακτώντας το τρόπαιο. Στον πρώτο χρονικά τελικό κέρδισε τη Φούλαμ με 2-1 στην παράταση, ενώ το 2012 την Αθλέτικ Μπιλμπάο με 3-0, στη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη σε τελικό του θεσμού. Στόχος της δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του 3ου ευρωπαϊκού τίτλου της.

«Κουβαλάει» πολύ περισσότερη εμπειρία από τους Μασσαλούς, στοιχείο που μπορεί να κρίνει το ματς. Έχει πιο συχνές ευρωπαϊκές παραστάσεις τα τελευταία χρόνια, όπου στέκεται με αξιώσεις απέναντι σε μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και έφτασε δύο φορές κοντά στην κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ.

Πρόκειται για ομάδα που έχει ως πρωταρχικό στόχο της να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Συχνά το κάνει με επιτυχία, ακόμα κι αν ο τρόπος παιχνιδιού της γίνεται αντικείμενο συζητήσεων και αρνητικού σχολιασμού. Το ζητούμενο για τον Ντιέγκο «Τσόλο» Σιμεόνε, όπως έχει δηλώσει, είναι το αποτέλεσμα. Η εκτίμησή μας είναι πως θα αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, εκδηλώνοντας επιθέσεις χωρίς να αφήνει μεγάλους κενούς χώρους πίσω. Γνωρίζει πολύ καλά το πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η Μαρσέιγ στο ανοιχτό γήπεδο και θα δώσει έμφαση στο να «μπλοκάρει» τα «ατού» της.

«Όταν παίζω σε έναν τελικό, είτε σαν παίκτης (όταν έπαιζα), είτε σαν προπονητής που είμαι τώρα, δεν κοιτώ τί γίνεται γύρω μου. Ασχολούμαι μόνο με το τι πρόκειται να συμβεί και τι συμβαίνει στην αναμέτρηση. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί ήρθαμε εδώ! Μοναδικός στόχος μας είναι να κατακτήσουμε το τρόπαιο και να φύγουμε νικητές, δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Μόνο αυτό έχω ζητήσει από τους ποδοσφαιριστές μου. Η Μαρσέιγ είναι επικίνδυνη ομάδα με πολύ καλή επιθετική λειτουργία. Έχει επικίνδυνους παίκτες που παίζουν σημαντικό ρόλο στην ομάδα και μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Ένας από αυτούς είναι ο Παγιέ. Θα πρέπει να προσέξουμε πολύ», δήλωσε ο τεχνικός της Ατλέτικο, Ντιέγκο Σιμεόνε.

Το Σάββατο οι «ροχιμπλάνκος» επικράτησαν εκτός έδρας της Χετάφε με σκορ 0-1. Με το αποτέλεσμα αυτό βρίσκονται μια ανάσα από την κατάκτηση της 2ης θέσης στη La Liga, στην οποία απομένει μια αγωνιστική. Στα 6 τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν under 2,5 γκολ.

Αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Χιμένεθ (Α) και Μπιτόλο (Μ).

Stoiximan.gr – Κορυφαίες αποδόσεις – Πλούσιο Live Streaming

ΕΚΤΙΜΗΣΗ / ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δεν πρόκειται απλά για μια «μάχη», αλλά για… σύγκρουση δύο κόσμων! Η αγωνιστική φιλοσοφία των δύο ομάδων απέχει παρασάγγας. Η Μαρσέιγ αρέσκεται να παίζει επιθετικά, να δημιουργεί και να σκοράρει, ενώ η Ατλέτικο είναι ομάδα που παίζει μόνο για το αποτέλεσμα με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι «ροχιμπλάνκος» είναι αναμφίβολα πιο έμπειρη ομάδα. Έχουν περισσότερες παραστάσεις κορυφαίου επιπέδου από τους Μασσαλούς, στοιχείο που μπορεί να είναι το «κλειδί» για την κατάκτηση του τροπαίου. Η εκτίμησή μας, πάντως, είναι ότι το ορμητικό παιχνίδι της τυπικά γηπεδούχου θα έχει αποτέλεσμα. Μπορεί να σκοράρει κόντρα στους Ισπανούς, ωστόσο δύσκολα θα κρατήσει το μηδέν στην άμυνα. Προβλέπουμε GG στην εξαιρετική απόδοση του 2,25. – Novibet.gr

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα