Connect with us

Ο απόλυτος οδηγός για τα πιο δημοφιλή eSports (2020)

1. Τί είναι τα Esports;
2. Υπάρχει στοίχημα στα Esports;
3. Πώς λειτουργεί το στοίχημα στα Esports;
4. Esports Live Betting και Live Streaming
5. Esports Παιχνίδια και Τουρνουά
6. Ειδικά στοιχήματα στα Esports
7. Esports – Virtual Sports στο στοίχημα
8. Είναι το στοίχημα στα Esports ασφαλές και νόμιμο;
9. Είναι το στοίχημα στα Esports καλύτερο από το πραγματικό στοίχημα;
10. Είναι τα Virtual Sports και τα Esports το ίδιο πράγμα;
11. Τι είναι τα Virtual Sports;
12. Ποιο είναι το μεγάλο πλεονέκτημα όταν ποντάρουμε στα Virtual Sports σε σύγκριση με τα Esports;
13. Είναι τα Esports και Virtual Sports νόμιμες μορφές στοιχήματος;
14. Το Simulated Reality συγκαταλέγεται στα Esports;
15. Ποιες νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα δέχονται στοιχήματα σε Esports;

[read_meter]

1.Τί είναι τα Esports;

esportsΣε πολύ απλή γλώσσα, τα esports είναι τα ηλεκτρονικά παιχνίδια σε επίπεδο ανταγωνισμού. Υπάρχουν ομάδες ανθρώπων που παίζουν παιχνίδια σε επαγγελματικό επίπεδο, κερδίζοντας συχνά μεγάλα χρηματικά ποσά και έπαθλα. Οι παίκτες των esports έχουν συμβόλαια για να αγωνίζονται σε διάφορους οργανισμούς, όπως συμβαίνει στο ποδόσφαιρο ή στο μπάσκετ. Οι ομάδες αυτές «προπονούνται» και συναγωνίζονται σε συγκεκριμένα παιχνίδια, όπως θα έκανε ένας ποδοσφαιριστής με τους συμπαίκτες του.

Είτε πρόκειται για παιχνίδια όπως το Counter Strike και το Call of Duty, είτε για κάποιον αθλητικό τίτλο, υπάρχουν τουρνουά και events όλο το χρόνο με έπαθλα ακόμα και εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Τελευταία, κάποια από αυτά ξεπέρασαν το 1 εκατομμύριο. (Λάθος καριέρα διάλεξες Ρότζερ Φέντερερ…).

Κάθε οργανισμός esports συνήθως έχει αρκετές ομάδες παικτών στο ρόστερ του, που μοιράζονται σε διαφορετικά παιχνίδια. Μερικά παραδείγματα οργανισμών με αρκετές ομάδες είναι η Fnatic, η G2 esports, η Team Liquid και πολλές ακόμα. Στην Ελλάδα, ο Παναθηναϊκός έκανε την είσοδό του στα esports με τη δημιουργία ομάδας το 2016.

2 Υπάρχει στοίχημα στα Esports?

Κάποτε η στοιχηματική ενασχόληση με τα esports μπορεί να έμοιαζε με… ανέκδοτο. Ωστόσο, πρόκειται για μία δραστηριότητα με την οποία ασχολούνται, πλέον, εκατομμύρια παίκτες από όλο τον κόσμο. Αποτελεί μία νέα προσθήκη στο online στοίχημα, η οποία εξελίσσεται με πολύ γρήγορο ρυθμό. Αρκετές εταιρίες στοιχημάτων πρόσθεσαν στις υπηρεσίες τους το στοίχημα στα esports και απευθύνονται κυρίως στο νεαρό κοινό. Όσες μάλιστα δεν το έκαναν, αναγκάζονται να το πράξουν τώρα, στην περίοδο του κορονοϊού, όπου όλη η αγωνιστική δράση έχει σταματήσει.

Μιας και παραμένει μια σχετικά καινούρια μορφή στοιχήματος, οι περισσότεροι παίκτες καλούνται να αναζητήσουν πληροφορίες για τακτικές και στρατηγικές πονταρίσματος στα διάφορα παιχνίδια esports. Φυσικά και η τύχη παίζει τεράστιο ρόλο, όμως σίγουρα υπάρχουν παράγοντες που ο παίκτης καλείται να προσέξει.

3 Πώς λειτουργεί το στοίχημα στα Esports;

Υπάρχει μια γενικότερη εντύπωση πως στα esports ποντάρουν αυτοί που είναι και οι ίδιοι παίκτες των video games. Στην πραγματικότητα όμως, αρκετοί στοιχηματίζουν στα esports χωρίς να έχουν πιάσει ποτέ στα χέρια τους τηλεχειριστήριο από οποιαδήποτε κονσόλα και μάλιστα μπορεί να το κάνουν με επιτυχία.

Αυτό οφείλεται στις ομοιότητες που έχει το κλασικό στοίχημα με το στοίχημα στα esports αφού σε πολλές περιπτώσεις οι αγορές έχουν κοινά χαρακτηριστικά. Όπως και στα πραγματικά σπορ, έτσι και στα esports, υπάρχουν τα ατομικά και τα συλλογικά παιχνίδια. Οι παίκτες του στοιχήματος έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ως στοίχημα πόντους ομάδων ή συγκεκριμένων παικτών των esports, ενώ σε αρκετά παιχνίδια υπάρχει και χάντικαπ.

Η παραπάνω είναι μια γενική ανάλυση γιατί τα παιχνίδια των esports έχουν αρκετές διαφορές. Όπως καταλαβαίνετε, αλλιώς είναι να ποντάρετε σε ένα παιχνίδια που έχει γκολ, όπως το Rocket League, και αλλιώς σε ένα με πυροβολισμούς όπως πχ. το Call of Duty.

Οι νόμιμες στοιχηματικές δημοσιεύουν τις αποδόσεις τους αρκετές μέρες πριν τους αγώνες, ενώ στα πολύ μεγάλα τουρνουά το κάνουν ακόμα και βδομάδες νωρίτερα.

4 Esports Live Betting και Live Streaming

Το live betting είναι από τα πιο συνηθισμένα είδη στοιχήματος για τον μέσο όρο παίκτη, αλλά και για τους… βετεράνους του αθλήματος, που το έχουν αναμφίβολα στις βασικές επιλογές τους. Κάτι τέτοιο ισχύει τόσο στα κλασικά σπορ, όσο και στα video games και είναι λογικό οι στοιχηματικές πλατφόρμες να διαχειρίζονται αμφότερα με τον ίδιο τρόπο.

Ως αποτέλεσμα, οι περισσότερες εταιρείες που προσφέρουν στοίχημα στα esports περιλαμβάνουν στις επιλογές και το live betting. Ο μηχανισμός με τον οποίο λειτουργούν αμφότερα είναι ο ίδιος, τόσο από την πλευρά του παίκτη, όσο και από την πλευρά της πλατφόρμας.

Όπως και στο κλασικό στοίχημα, είναι πολύ πιο ενδιαφέρον όταν μπορείς να παρακολουθήσεις τί συμβαίνει σε έναν αγώνα -ή παιχνίδι γενικότερα- σε πραγματικό χρόνο. Σε αντίθεση με τα κλασικά σπορ, τα video games είναι πιο γρήγορα και οι μεταβολές πολύ πιο απότομες και συχνές. Δημιουργείται έτσι μια σχετική δυσκολία στην πλευρά των ιστοσελίδων στοιχήματος που αφορά την αλλαγή των αποδόσεων, η οποία γίνεται μεν αυτόματα, αλλά πάντα υπάρχει και το ανθρώπινο «χέρι» για να την επηρεάσει. Και όλα αυτά, ώστε οι παίκτες να έχουν τη δυνατότητα να ποντάρουν και να μην υπάρχουν μεγάλα κενά με τις αποδόσεις να είναι κλειδωμένες.

Τα περισσότερα τουρνουά esports παίζονται offline, αλλά τα παιχνίδια μεταδίδονται σε πλατφόρμες streaming όπως το YouTube ή το Twitch. Συνήθως οι παίκτες του στοιχήματος αναγκάζονται να έχουν ανοιχτό ένα παράθυρο (tab) με κάποιο κανάλι που μεταδίδουν τον αγώνα που ήδη έχουν ή θέλουν να στοιχηματίσουν.

5 Esports Παιχνίδια και Τουρνουά

Κάθε χρόνο κατασκευάζονται δεκάδες νέα video games, που εν δυνάμει θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο στοιχηματισμού. Ωστόσο, μόνο μερικά από αυτά καταφέρνουν να φτάσουν ως το σημείο αυτό. Άλλα δεν είναι κατάλληλα για να θεωρηθούν esports και άλλα έχουν ελάχιστον ενδιαφέρον ή «αγωνιστικό» κοινό.

Γενικότερα, οι αγορές του στοιχήματος που αφορούν τα esports περιέχουν τρεις κατηγορίες παιχνιδιών.

1. MOBA (Multiplayer Online Battle Arena games), που αφορά Μάχες και παίζεται από ομάδες παικτών. Τα δύο σημαντικότερα παιχνίδια είναι το League of Legends και το Dota 2, που έχουν τεράστιες κοινότητες και μεγάλα τουρνουά με μεγάλα χρηματικά έπαθλα. Και όπως στο ποδόσφαιρο υπάρχει του Τσάμπιονς Λιγκ, έτσι και σε αυτά τα παιχνίδια υπάρχει -εκτός των άλλων συχνών τουρνουά- το Worlds for LoL και το International for Dota 2, αντίστοιχα.

2. First-person shooters, με το Counter-Strike: Global Offensive και Call of Duty να αποτελούν λαμπρά παραδείγματα. Οι παίκτες μπορούν να στοιχηματίσουν στο νικητή, αλλά και σε ειδικά στοιχήματα όπως για παράδειγμα στον αριθμό των… σκοτωμών. Αυτά βέβαια, αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι.

3. Real-time παιχνίδια στρατηγικής, όπως είναι το StarCraft. Η επανάσταση των esports άρχισε μάλιστα από αυτά, αλλά στη συνέχεια υποχώρησε στην άτυπη τρίτη θέση. Η… Μέκκα της συγκεκριμένης κατηγορίας βρίσκεται στη Νότια Κορέα, που έχει πολλούς φίλους των video games και των esports. Οι στοιχηματικές καλύπτουν πολλά τουρνουά από την ασιατική χώρα, όμως το αποκορύφωμα είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που παίζεται σε διαφορετικές πόλεις για να διαδοθεί το «σπορ».

6 Ειδικά στοιχήματα στα Esports

Τα παιχνίδια από τις δύο πρώτες κατηγορίες, MOBA και First-Person Shooters, έχουν περισσότερες επιλογές στοιχηματισμού. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα συγκεκριμένα παιχνίδια περιλαμβάνουν ακόμα και 10 παίκτες και υπάρχουν διαφορετικοί στόχοι για να ολοκληρωθούν. Κάποιοι επηρεάζουν το αποτέλεσμα άμεσα και άλλοι λιγότερο, εντούτοις παραμένουν διαθέσιμα προς στοιχηματισμό.

Οι αγορές του League of Legends για παράδειγμα περιλαμβάνουν στοίχημα στη νικήτρια ομάδα, στον συνολικό αριθμό kills ή assists, όπως και τη διαφορά νίκης (χάντικαπ). Τα ειδικά στοιχήματα έχουν πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον, αφού κάποιος μπορεί να στοιχηματίσει σε συγκεκριμένες αγορές, όπως πχ. την ομάδα που θα καταστρέψει τον πρώτο πύργο ή θα σκοτώσει τον πρώτο Dragon ή Baron. Αντίστοιχες επιλογές υπάρχουν και στο Dota 2, με τη διαφορά ότι οι στοίχοι και τα ουδέτερα τέρατα έχουν διαφορετικά ονόματα.

Πιο εύκολα, αφού δεν απαιτεί ιδιαίτερη γνώση της ορολογίας, γίνεται το στοίχημα στα παιχνίδια first-person shooters. Οι κύριες επιλογές αφορούν τον αριθμό των σκοτωμών με διαφορετικά χάντικαπ. Πόσοι χάρτες θα χρειαστούν μέχρι να φτάσει κάποιος στη νίκη; Πόσοι σκοτωμοί; Τέτοιου είδους είναι οι ερωτήσεις που θα χρειαστεί να απαντήσεις για να πας… ταμείο.

Όσον αγορά τα real-time strategy παιχνίδια, εκεί είναι περιορισμένα τα πράγματα, αλλά κι εκεί μπορεί κάποιος να βρει λιγοστά ειδικά στοιχήματα, που αφορούν κυρίως τους Χάρτες.

7 Esports – Virtual Sports στο στοίχημα

Πριν την επανάσταση των esports υπήρχε η άνοδος των virtual games. Ιπποδρομίες αρχικά, αλλά ακολούθησαν ποδόσφαιρο, τένις και πολλά άλλα αθλήματα. Υπάρχουν ομοιότητες, κυρίως οπτικές, αφού πρόκειται για «γραφικά» και κατασκευές από υπολογιστή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποιες μεγάλες διαφορές μεταξύ esports και virtual sports.

Τα Virtual Sports (Εικονικά Σπορ) περιλαμβάνουν, όπως λέει και η λέξη «εικονικές» ομάδες, αθλητές, άλογα κτλ., με τα αποτελέσματα να εξαρτώνται από, ας το κάνουμε «πενηνταράκια», ένα κομπιούτερ. Υπάρχει ένας αλγόριθμος που υπολογίζει πόσα χρήματα παίχτηκαν και όλους τους συνδυασμούς, και ανάλογα με το payout, το ποσοστό των χρημάτων που επιστρέφει από τον συνολικό τζίρο, προκύπτει και το τελικό αποτέλεσμα. Οι εταιρείες στοιχήματος ελέγχονται από ανεξάρτητες Αρχές, που εξασφαλίζουν την τιμιότητα στις αποπληρωμές και την τήρηση του payout.

Ένα παράδειγμα από virtual ιπποδρομίες:

Τα περισσότερα παιχνίδια ολοκληρώνονται μέσα σε λίγα λεπτά. Τελευταία, και μιλάμε για την περίπτωση του κορονοϊού, είδαμε αγώνες να διαρκούν όσο και ένας κανονικός αγώνας, ακόμα και 90 λεπτά με καθυστερήσεις, όμως θα είναι δύσκολο μια τέτοια τάση να διατηρηθεί όταν ο κόσμος (έχει) επιστρέψει στην καθημερινότητά του και δε θα μένει τόσες ώρες στο σπίτι.

Σε αντίθεση με τα virtual, τα Esports είναι μεν παιχνίδια υπολογιστή, αλλά παίζονται από πραγματικούς παίκτες. Αυτός που στοιχηματίζει το κάνει, αλλά η έκβαση της επιλογής του εξαρτάται από τον παίκτη ή την ομάδα που ανταγωνίζεται στο εκάστοτε παιχνίδι. Τα esports κρατάνε χρονικά από λίγα λεπτά μέχρι πάνω από ώρα, ενώ τα μεγάλα τουρνουά μπορεί να φτάσουν πολλές ώρες. Στην περίπτωση των esports η πρόκληση είναι πολύ μεγαλύτερη και η τύχη παίζει μικρότερο ρόλο, που είναι και ο λόγος ότι θα χρειαστούν στοιχηματικά tips πριν κάποιος παίξει στοίχημα.

8 Είναι το στοίχημα στα Esports ασφαλές και νόμιμο;

Όση ανησυχία έχει ένας παίκτης για την ασφάλεια στο κλασικό online στοίχημα, άλλη τόση θα πρέπει να έχει και στο στοίχημα στα esports. Παράλληλα, στα τουρνουά των esports μπορεί να υπάρξουν ΚΑΙ στημένα παιχνίδια. Γενικά οι κίνδυνοι είναι ίδιοι με αυτούς που έχετε σκεφτεί για όλη την παικτική δραστηριότητά σας. Αυτό που μπορεί να κάνει ο παίκτης του στοιχήματος esports είναι να επιλέξει μία αξιόλογη και αναγνωρισμένη πλατφόρμα για να παίξει στοίχημα. Με τον τρόπο αυτό μειώνονται οι πιθανότητες να πέσει θύμα απάτης.

Ιδιαίτερα στα μεγάλα τουρνουά των esports, προσφέρονται τεράστια ποσά στους νικητές, ως και εκατομμύρια δολάρια, άρα οι πιθανότητες εξαπάτησης του κόσμου είναι περιορισμένη. Αν τώρα στοιχηματίσετε σε ένα… ανήκουστο τουρνουά σε κάποια… ανύπαρκτη εταιρεία, με την καταχώρηση του στοιχήματος κάντε και τον σταυρό σας.

9 Είναι το στοίχημα στα Esports καλύτερο από το πραγματικό στοίχημα;

Αυτό θα το πει μόνο κάποιος που ανήκει στους λάτρεις των video games. Κάποιος που γνωρίζει καλά τους παίκτες και τις ομάδες που ανταγωνίζονται, έχει παίξει τα παιχνίδια που στοιχηματίζει σε διάφορες κονσόλες και θεωρεί ότι η πιθανότητα νίκης και κέρδους είναι περισσότερο θέμα δεξιότητας παρά τύχης.

Για εμάς τους λάτρεις του… πραγματικού όμως, δεν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Ναι μεν τα esports έχουν «μεγαλώσει», όχι όμως τόσο για να θεωρήσουμε το στοίχημα σε αυτά καλύτερη επιλογή από το στοίχημα σε κλασικά σπορ.

Αν και το live betting των esports μπορεί να ενθουσιάσει οποιονδήποτε παίκτη στοιχήματος, παραμένει ως η καλύτερη επιλογή για όσους είναι εξοικειωμένοι με τις πλατφόρμες των video games.

10 Είναι τα Virtual Sports και τα Esports το ίδιο πράγμα;

Χρησιμοποιώντας το συνθετικό «e» (πχ. e-sports) ή τη λέξη virtual (=εικονικός) πριν από οποιαδήποτε λέξη βγάζει νόημα, δίνεται η εντύπωση ότι το αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Ωστόσο, όπως αναφέραμε και παραπάνω (Ενότητα 7), μία τελείως λανθασμένη εντύπωση. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα και ήρθε η ώρα να τα αναλύσουμε λίγο παραπάνω.

11 Τι είναι τα Virtual Sports;

Τα virtual sports είναι μια σειρά εξομοιώσεων που γίνονται από υπολογιστή και αναπαράγουν τα γεγονότα που συμβαίνουν σε πολλά διαφορετικά αθλήματα, με έναν υψηλό τυχαίο παράγοντα ενσωματωμένο σε αυτά τα γεγονότα, ώστε να αναπαράγουν τη φύση ενός πραγματικού αθλήματος.

Οι εξομοιώσεις θα «τρέξουν» ένα εικονικό αγώνα βασισμένο στο ιστορικό κάποιου πραγματικού αθλήματος και για το καθένα, το software θα δημιουργήσει έναν αριθμό στοιχηματικών αγορών με διαφορετικές επιλογές για τους παίκτες.

Ο παίκτης του στοιχήματος έχει τη δυνατότητα να παίξει όπως θα έκανε και σε ένα κανονικό παιχνίδι από πραγματικό σπορ, ενώ πάντα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το event στο οποίο έχει (ή δεν έχει) ποντάρει.

Στο τέλος του event όλα τα στοιχήματα τσεκάρονται από το software και τα κερδισμένα στοιχήματα πληρώνονται όπως αυτά στα κλασικά σπορ. Μέχρι να αρχίσει το επόμενο event, αφού όλα κρατάνε συνήθως μεταξύ 3 και 5 λεπτών.

12 Ποια είναι τα μεγάλα πλεονεκτήματα όταν ποντάρουμε στα Virtual Sports σε σύγκριση με τα Esports;

Υπάρχουν αρκετά πλεονεκτήματα όταν ποντάρουμε στα virtual sports σε αντίθεση με τα esports. Τα σημαντικότερα από αυτά είναι τα εξής:

  • Συνήθως το αποτέλεσμα βγαίνει σε 3 με 5 λεπτά. Έτσι δε χρειάζεται να περιμένουμε πολύ ώρα μέχρι να μάθουμε αν κερδίσαμε. Στο στοίχημα στα esports από την άλλη, πρέπει να περιμένουμε μέχρι να γίνει ο αγώνας που έχουμε στοιχηματίσει και μερικές φορές αυτό το διάστημα μπορεί να είναι ώρες ή ακόμα και μέρες.
  • Μεγαλύτερη είναι και η ποικιλία των virtual sports σε σύγκριση με τα esports. Συνήθως υπάρχει κάποιο event διαθέσιμο. Η Bet365 έχει διαρκώς virtual ιπποδρομίες, ενώ σε πολλές άλλες νόμιμες στοιχηματικές βρίσκεις επιλογές για ποντάρισμα. Αν παίζεις σε διάφορες πλατφόρμες είναι πιθανό να έχεις τη δυνατότητα να στοιχηματίσεις σε κάτι εικονικό πριν ακόμα τελειώσει το προηγούμενο στοίχημά σου. Αντιθέτως, τα esports έχουν περισσότερο τη λογική των κλασικών σπορ και στις πιο πολλές περιπτώσεις πρέπει να περιμένεις ώρες ή μέρες για να ξαναβγούν αποδόσεις σε κάποιο παιχνίδι που σου αρέσει να παρακολουθείς και να στοιχηματίζεις.
  • Τα virtual sports είναι σχεδιασμένα με το μυαλό περισσότερο στον παίκτη που του αρέσει να παίζει πολλά και μικρά στοιχήματα και να τα μοιράζει σε διάφορες αγορές και αθλήματα. Μοιάζει ιδανική επιλογή για κάποιον πχ. που του αρέσουν τα φρουτάκια, αλλά θέλει να δοκιμάσει την τύχη του και να μάθει ορισμένα πράγματα για το πώς να στοιχηματίσει στα σπορ.
  • Υπάρχει μεγαλύτερη ποικιλία αποδόσεων. Κι αυτό γιατί στα esports υπάρχει η λογική του φαβορί, όπως και στον πραγματικό αθλητισμό, κάτι που ισχύει σε πολύ μεγάλο βαθμό και στα μακροχρόνια στοιχήματα. Στα virtuals οι αποδόσεις είναι συνήθως κοντινές, άρα κατά μέσο όρο οι επιλογές είναι υψηλότερες.

Η τελευταία αποτελεί μια διαφορά που «εκμηδενίζεται» μόνο λόγω της δυνατότητας για live betting στα esports, όπου οι αποδόσεις είναι πραγματικά πιο μεγάλες και ελκυστικές (κυρίως στα ειδικά στοιχήματα). Ένα live betting, που δεν υπάρχει στα virtual sports.

13 Είναι τα Esports και Virtual Sports νόμιμες μορφές στοιχήματος;

Ναι, τα virtual sports έχουν από «πίσω» τους ένα software το οποίο ελέγχεται για την εγκυρότητά του και για να επιβεβαιωθεί ότι δε χρησιμοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να εξαπατήσει τους παίκτες που στοιχηματίζουν μέσω αυτού. Αν ένα software δεν πληροί τις προϋποθέσεις των online casino ή στοιχηματικών, τότε απορρίπτεται και δεν παίρνει την απαραίτητη άδεια λειτουργίας. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να είστε σίγουρος για τα στοιχήματά σας.

Όσον αφορά τα esports, πρόκειται για ένα τίμιο άθλημα μεταξύ δύο ομάδων ή μονάδων (ανθρώπων), που παίζουν εναντίον ο ένας του άλλου για τη νίκη. Όπως σε κάθε άλλο κλασικό άθλημα, έτσι μια ομάδα μπορεί να «αδιαφορήσει» για ένα παιχνίδι, αλλά υπάρχουν αυστηροί κανόνες και έλεγχοι που προσπαθούν να αποτρέψουν κάτι τέτοιο. Στα μεγάλα τουρνουά μάλιστα με τα τεράστια έπαθλα, κάτι τέτοιο ακούγεται τελείως παράλογο. Εν κατακλείδι, τα esports είναι τόσο «καθαρά», όσο μπορεί να είναι και κάποιο κλασικό άθλημα που σου αρέσει να στοιχηματίζεις.

14 Το Simulated Reality συγκαταλέγεται στα Esports;

Όχι, το Simulated Reality, που έγινε γνωστό μέσω της Betradar τον Απρίλιο του 2020, δεν είναι esports. Δεν υπάρχουν πραγματικοί άνθρωποι που παίζουν σε κάποια κονσόλα ποδόσφαιρο. Είναι πιο κοντά στα virtual sports, σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό που δημιουργήθηκε από τις επιπτώσεις του Covid-19 σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αγωνιστική δράση σταμάτησε, αλλά οι φίλοι του στοιχήματος έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τη δράση σε εικονική πραγματικότητα, με το πρόγραμμα των αγώνων να ακολουθεί το πρόγραμμα που υπήρχε πριν τις αναβολές.

Simulated Reality Novibet

Παράδειγμα Simulated Reality – Novibet.gr

15 Ποιες νόμιμες στοιχηματικές στην Ελλάδα δέχονται στοιχήματα σε Esports;

Οι παρακάτω στοιχηματικές πλατφόρμες δέχονται στοιχήματα σε Esports ή/και σε virtual sports:

1. Interwetten.gr

interwetten

2. Bet365

bet365

3. Betshop.gr

betshop

4. Novibet

novibet

5. Stoiximan.gr

Κωστας Σωτηριου
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα

Κουπόνι ΟΠΑΠ