Connect with us

NFL

Κάνσας Σίτι Τσιφς – Τάμπα Μπέι Μπακανίερς

Published

on

Προγνωστικα NFL play-offs

nfl logo

Ώρα τελικού στο αμερικανικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με το τρόπαιο NFL να διεκδικείται από τους Τάμπα Μπέι Μπακανίερς και τους Κάνσας Σίτι Τσιφς τα ξημερώματα της Δευτέρας (8/2, 01:00).

Παίξε νόμιμα στον Stoiximan | 21+ MGA (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Kansas City Chiefs – Tamba Bay Buccaneers

Η ώρα για το μεγάλο τελικό του Super Bowl έφτασε και φέτος, αυτή τη φορά στην πόλη της Tampa Bay στην Φλόριντα. Είναι ο 55ος τελικός στο NFL και μία από τις μεγαλύτερες εκδηλώσεις στον αθλητισμό, όπου για ακόμη μία φορά οι πρωταγωνιστές διεκδικούν το πολύτιμο δαχτυλίδι.

Αναμετριούνται οι πρωταθλητές της AFC για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και περσινοί πρωταθλητές, Kansas City Chiefs απέναντι στους πρωταθλητές της NFC, Tampa Bay Buccaneers που επιστρέφουν σε Super Bowl μετά την κατάκτηση του 2002. Μάλιστα οι Bucs θα είναι η πρώτη ομάδα στην ιστορία του NFL που θα αγωνιστεί στην έδρα της σε ένα Super Bowl.

Οι Chiefs ξεπέρασαν χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία το εμπόριο των Bills, με τον Mahomes να σημειώνει 3 touchdowns και 325 γιάρδες, ενώ 2 από αυτά είχαν στόχο τον Travis Kelce. Από την άλλη πλευρά της NFC, οι Buccaneers απέκλεισαν το φαβορί της περιφέρειας, Green Bay Packers, ενώ ο Tom Brady είχε 3 TD και με τρία συνεχόμενα interceptions στο 2ο ημίχρονο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε θρίλερ, αν και το αποτέλεσμα δεν άλλαξε εν τέλει.

Ο Brady θα δώσει το παρόν για 10η φορά στην καριέρα του σε ένα Super Bowl, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στα 43 του χρόνια δεν έχει σβήσει καμία φλόγα μέσα του. Παραμένει ο ίδιος Tom Brady που όλοι γνωρίσαμε και αγαπήσαμε, με την ομάδα της Tampa να κάνει μία εξαιρετική επιλογή την περασμένη off-season και να φέρνει τον θρύλο του NFL στην Φλόριντα.

Kansas City Chiefs

Οι defending champions, Kansas City Chiefs, με τον πιο ακριβοπληρωμένο αθλητή στον πλανήτη, Patrick Mahomes έσπασαν το franchise ρεκόρ την κανονική περίοδο και τελείωσαν με 14-2. Ο MVP του περσινού Super Bowl και MVP του 2019 μετράει 44 touchdowns έναντι 9 interceptions συμπεριλαμβανομένων και των playoffs. Ο Travis Kelce, η καλύτερη επιλογή στην θέση του Tight End αυτή την στιγμή στο NFL και ο Tyreek Hill που τελείωσε με 15 touchdowns την κανονική περίοδο, ήταν οι βασικοί στόχοι του Mahomes και αυτοί που έκαναν την διαφορά στην επίθεση.

Εύσημα απονεμήθηκαν και στην offensive line με τον Austin Reiter να είναι ο 9ος καλύτερος Center στο πρωτάθλημα, ενώ είδαμε τους Eric Fisher και Andrew Wylie να παραχωρούν μόλις 24 sacks την φετινή σεζόν και να βάζουν το δικό τους λιθαράκι σε αυτή την διαδρομή. Εκτός από τον Hill, στην υποδοχή των wide receivers υπάρχουν και οι Mecole Hardman, Demarius Robinson και Sammy Watkins που είχαν πάνω από 400 γιάρδες φέτος ο καθένας.

Στο running κομμάτι υπάρχει ο Darrel Williams και ο rookie Edwards-Hillaire που ήταν εξαιρετική επιλογή στο περσινό draft, αλλά και ο Le’Veon Bell που αποκτήθηκε ως ελεύθερος στα μέσα της σεζόν. Είναι μια ολοκληρωμένη επιθετική γραμμή που θα βρει απέναντι της τους “Gravendiggers”, όπως είναι το ψευδώνυμο της άμυνας των Buccaneers.

Με μία σειρά από linebackers, ο ένας καλύτερος από τον άλλον, όπως είναι οι Devin White, Lavonte David, Jayson Pierre-Paul και Shaquil Barrett, θα κοιτάξουν σίγουρα στα μάτια τους πρωταθλητές. Ο Ndamukong Suh και ο Vita Vea θέλουν να εκμεταλλευτούν την απουσία του left tackle, Eric Fisher, λόγω τραυματισμού στον αχίλλειο, κάτι που έκαναν και απέναντι στους Packers. Χτύπησαν την offensive line εκεί που υστερεί, στην αριστερή πλευρά και κάτι ανάλογο θα ψάξουν και τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Την κανονική περίοδο 6 παίκτες μέτρησαν 3+ sacks ενώ 5 φορές ο Aaron Rodgers δέχθηκε sack στον τελικό της NFC. Όσο αφορά την υποδοχή και την passing άμυνα, έχουν λύση και σε αυτό το ζήτημα. Οι Carlton Davis, James Dean και Sean Murphy-Bunting ως cornerback θα αναλάβουν τους wide receivers ενώ οι Antoine Winfield και Jordan Whitehead θα ηγηθούν στην safety και στις βαθιές πάσες του Patrick Mahomes όταν έρθει η ώρα, κάτι που περιμένει πολύς κόσμος και σαφέστατα η άμυνα των Bucs. Ο Mahomes δεν φοβάται να χρησιμοποιήσει το χέρι “μπαζούκα” που διαθέτει, ενώ παράλληλα η running πλευρά θα έχει ένα πονοκέφαλο απέναντι στην καλύτερη rushing άμυνα.

Super Bowl

Tamba Bay Buccaneers

Η Tampa από την δική της πλευρά θα αφήσει στην επίθεση τον Tom Brady να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να κερδίζει αγώνες και πόσο μάλλον έναν τελικό. Με primary targets τους Mike Evans και Chris Godwin σίγουρα η άμυνα των Chiefs θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Ο Scotty Miller διανύει μία εξαιρετική σεζόν και συμπληρώνει τους προαναφερθέντες ενώ η προσθήκη του Antonio Brown στα μέσα της χρονιάς συμπλήρωσε ιδανικά το ρόστερ των Buccaneers.

Όταν δεν μπορεί να βρει τον Rob Gronkowski, που δυσκολεύτηκε να προσαρμοστεί στην επιστροφή του στο NFL, έχει την επιλογή του Cameron Brate που είχε ραγδαία εξέλιξη φέτος. Στον αέρα ο Tom Brady μέτρησε 40 τελικές πάσες έναντι 12 INT, ενώ ο Mike Evans ως ένας από τους αρχηγούς σημείωσε για έβδομη συνεχή χρονιά 1.000+ γιάρδες στην υποδοχή. Ο Godwin σημείωσε 7 TD σε 16 εβδομάδες και ακολουθεί επάξια τον Evans, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε την εκπληκτική offensive line των Bucs. Άφησαν μόλις 22 sacks φέτος, ως η τέταρτη καλύτερη προστασία στο πρωτάθλημα με πρωταγωνιστή τον Ali Marpet, που θεωρείται ο τρίτος καλύτερος guard βάσει στατιστικών.

Ο Tristan Wirfs ήταν ο 11ος καλύτερος tackle και ο Donovan Smith συμπληρώνει την γραμμή προστασίας του Tom Brady. Η επίθεση της Tampa ξέρει να βρίσκει τον δρόμο για touchdown ακόμη και σε rush play με τον Leonard Fournette και τον Ronald Jones να ξεκουράζουν τον Brady όταν θέλουν να κρατήσουν την μπάλα στο έδαφος. Όταν φτάνουν στην red zone δεν τίθεται κανένα θέμα και βρίσκουν τον τρόπο να σκοράρουν, ενώ είναι η τρίτη καλύτερη ομάδα στις 20+ γιάρδες πάσα, κάτι που αποτελεί κίνδυνο σε 3down καταστάσεις.

Βέβαια, οι Chiefs κάθε άλλο παρά απροετοίμαστοι θα είναι σε ακόμη ένα Super Bowl. Με αρχηγό τον Chris Jones και τον Frank Clark στο πλάι του η defensive line βρίσκεται σε άλλο επίπεδο. Ο Anthony Hitchens θα συντονίσει την άμυνα ως ο καλύτερος linebacker των Chiefs, μία άμυνα που κατατάσσεται τέταρτη στα blitz. Όσο αφορά το βάθος του ρόστερ και στις υπόλοιπες θέσεις, ο Tyrann Mathieu που αγωνίζεται στην safety θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο έχοντας και το badge του αρχηγού, με τους Dianel Sorensen και Juan Thornhill να συμπληρώνουν την safety.

Στους cornerbacks οι Rashad Fenton, Charvarius Ward, Bashaud Breeland και L’Jarius Sneed θα αναλάβουν το έργο των WR της Tampa. Είναι η δεύτερη καλύτερη άμυνα με τις λιγότερες γιάρδες από αντιπάλους wide receivers και η πέμπτη καλύτερη δεχόμενη τις λιγότερες γιάρδες από Tight Ends. Το μόνο αγκάθι σε αυτή την άμυνα είναι η Red zone ως η χειρότερη φέτος στο πρωτάθλημα και ένα θετικό για την επιθετική λειτουργία των Buccaneers.

Συμπεράσματα για το Super Bowl

Δεν πρέπει να ξεχνάμε τις specials teams εκεί όπου οι Chiefs θα έχουν το πλεονέκτημα στις επιστροφές των kicks και των punts καθώς είναι μία από τις καλύτερες φέτος σε αντίθεση με την άμυνα των Bucs που δεν διαβάζουν σωστά αυτά τα συστήματα. Στα kick που μπορεί να κριθεί μέχρι και ένα ολόκληρο παιχνίδι, η αξία του Harrison Butker είναι γνωστή αν και φέτος ήταν 9ος πιο εύστοχος σε field goal ποσοστό. Ο Ryan Succop είναι 11ος παράλληλα στην ίδια στατιστική υπηρεσία. Οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί και στην κανονική περίοδο αντιμέτωπες, στην 12η εβδομάδα, με τον Patrick Mahomes σε εξαιρετική μέρα, κάτι καθόλου παράξενο, με 3 TD και 462 γιάρδες! Ο Tyreek Hill είχε και τα τρία 3 TD της passing πλευράς στην υποδοχή βάζοντας οι δυο τους την υπογραφή τους για την νίκη με σκορ 27-24. Ο Brady είχε 3 touchdowns και 345 γιάρδες , καθόλου άσχημο παιχνίδι, αλλά είχε επίσης και 2 interceptions κάτι που τελικώς αποδείχθηκε μοιραίο.

Ένα Super Bowl όμως είναι κάτι εντελώς διαφορετικό από ένα παιχνίδι κανονικής περιόδου. Μία μονομαχία που σηκώνει πολλούς τίτλους όπως ο «νέος» απέναντι στον «παλιό» ή “champs vs Gravendiggers”. Ότι και να προσθέσει ο κανένας, η ουσία παραμένει ίδια, το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και το 55ο Super Bowl δεν θα ξεχαστεί σύντομα, με την ιστορία να γράφεται πριν καν ξεκινήσει η αναμέτρηση.

Προγνωστικά Super Bowl

  • Jayson Pierre-Paul συνολικά τάκλιν και ασίστ οβερ +3.5 στο 2,08
  • Συνολικοί πόντοι μόνα στο 1,80
  • Συνολικά receiving yards Scott Miller οβερ 18.5 στο 1,87
  • Συνολικές υποδοχές Cameron Brate οβερ 3.5 στο 2,00
  • Συνολικά rushing yards Darrel Williams οβερ +29.5 στο 2,10
  • Πρώτο sack- Κάνσας Σίτι Τσιφς Chris Jones στο 4,50
  • Μέθοδός πρώτου σκοραρίσματος field goal στο 2,75

Fun bets

  • Χρώμα του υγρού που θα λούσουν το νικητή προπονητή: ροζ/κόκκινο στο 4,00
  • Να γονατίσει οποιοσδήποτε παίκτης κατά την διάρκεια του εθνικού ύμνου στο 8,50

* Όλες οι αποδόσεις είναι από τον Stoiximan (21+ MGA), ήταν σωστές την ώρα της ανάρτησης και ενδέχεται να έχουν μεταβληθεί.

Παίξε νόμιμα στον Stoiximan | 21+ MGA (ΚΛΙΚ ΕΔΩ)

Του Δημήτρη Λουκά

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα