Connect with us

Bet Blog

Πλέι οφ εν μέσω πολυμέτωπου πολέμου!

Published

on

Κωστας Σωτηριου

Ο επαγγελματικός αθλητισμός στην Ευρώπη είναι ένα καζάνι, που βράζει. Η πλάκα είναι ότι (ίσως για πρώτη φορά) το μπάσκετ δείχνει τον τρόπο στο ποδόσφαιρο, καθώς το σχίσμα Uleb – FIBA είχε γίνει το 2000 και τώρα, 21 χρόνια αργότερα, 12+3 γίγαντες του ποδοσφαίρου είναι αποφασισμένοι (;) να αποσχιστούν από την UEFA και να δημιουργήσουν την European Super League, που -μετά το μπάσκετ- θα μετατρέψει σε κλειστό κλαμπ και τον «βασιλιά των σπορ».

Στη Novibet… γράφεις τη δική σου ιστορία και στην Ευρωλίγκα! 21+ >>

Αν έχετε παρατηρήσει, βέβαια, οι ενστάσεις των αντιφρονούντων περιορίζονται στη δομή και τις αρχές, που διέπουν μια «κλειστή» Λίγκα, καθώς σε αγωνιστικό επίπεδο είναι πάντα ελκυστικό να βλέπεις τις κορυφαίες ομάδες να ξιφουλκούν στα παρκέ ή (αύριο-μεθαύριο) στο χορτάρι. Μήπως το ΝΒΑ δίνει συχνά ευκαιρίες σε ομάδες – πόλεις να συμμετάσχουν στο πάρτι εκατομμυρίων των 30 οργανισμών; Βέβαια, το ΝΒΑ έχει αποσχιστεί εδώ και χρόνια από την FIBA και δεν τολμάει να του μιλήσει κανείς, ούτε για «παράθυρα», ούτε για… μπαλκονόπορτες!

Μήπως το ΝΒΑ δίνει συχνά ευκαιρίες σε ομάδες – πόλεις να συμμετάσχουν στο πάρτι εκατομμυρίων των 30 οργανισμών;

Μπορούμε να συζητάμε πολλή ώρα για τον επαγγελματικό αθλητισμό και τις επιλογές των «golden boys» του, αλλά σε μερικές ώρες αρχίζουν τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας και θα εστιάσουμε στη σημερινή (20/4) πρεμιέρα: Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης, Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου. Για να έχετε μια συνολική εικόνα, αύριο Τετάρτη (21/4) θα συγκρουστούν ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα – Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ό,τι και να σκεφτείς, λοιπόν, αγαπητέ φαν του HellasBet, για το ζευγάρι Αναντολού Εφές – Ρεάλ Μαδρίτης, θα έχεις δίκιο. Η τουρκική ομάδα πήγε στον Τελικό το 2019 και πέρυσι ήταν η καλύτερη ομάδα πριν από την οριστική διακοπή στις 12 Μαρτίου 2020. Από την άλλη, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο έχει συμμετάσχει σε επτά Φάιναλ Φορ τα τελευταία δέκα χρόνια και έχει κατακτήσει τον τίτλο το 2015 και το 2018.

Πόσο πονηρό είναι το χάντικαπ των 8,5 πόντων! Και τι πρόβλεψη να κάνεις; Υπάρχει ένα δεδομένο: η Εφές είναι πολύ πιο φρέσκια ηλικιακά ομάδα από την Ρεάλ, ωστόσο και σε αυτό το κομμάτι ο πανούργος Λάσο έχει δουλέψει αρκετά προετοιμάζοντας σιγά σιγά τους παίκτες, που θα πάρουν τη σκυτάλη τα επόμενα χρόνια (Αλοθέν, Αμπάλντε, Γκαρούμπα, Βούκσεβιτς). Επίσης, στο τελευταίο ματς της ACB με την Μπανταλόνα ξεκούρασε αρκετά τον Ταβάρες.

Την ίδια στιγμή, η Αναντολού Εφές δεν έχει παιχνίδι στα πόδια της, καθώς αναβλήθηκε το ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε λόγω Covid-19. Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, όχι πάντως λόγω συμπάθειας ή αντιπάθειας, αλλά καθαρά διαισθητικά, θα πάω στο διπλό της Ρεάλ με το μαξιλαράκι ασφαλείας των 8,5 πόντων! Και στο Over 162,5.

Στο άλλο ζευγάρι, Αρμάνι Μιλάνο – Μπάγερν Μονάχου, σημείο αναφοράς αποτελούν οι δύο Ιταλοί προπονητές, Ετορε Μεσίνα και Αντρέα Τρινκιέρι, που εξ όσων γνωρίζω δεν πρέπει να συμπαθιούνται κιόλας! Μιλάμε για δύο ομάδες εντελώς… άβγαλτες σε επίπεδο πλέι οφ, καθώς η Αρμάνι έχει να παίξει από το 2014 και η Μπάγερν είναι εντελώς πρωτάρα. Βέβαια, ο Μεσίνα έχει τέσσερα δαχτυλίδια πρωταθλητή, ενώ το ντελίριο της κορυφής έχουν ζήσει και οι Χάινς, Ροντρίγκεθ και Ντατόμε. Από την άλλη, μόνο ο Γκιστ έχει βιώσει καταστάσεις πλέι οφ!

Σε ένα πρώτο ματς πλέι οφ, λοιπόν, για την Μπάγερν, θα πάμε σε σενάριο νίκης της Αρμάνι με περισσότερους από 6,5 πόντους, παρότι συνολικά το συγκεκριμένο ζευγάρι εμφανίζεται και θεωρείται αρκετά αμφίρροπο. Θα πήγαινα και στο Under 153,5, έτσι για το σασπένς…

[optin-monster slug=”s9w0hegtmg58pupx1vpk”]

Ραντεβού στο… Τζάμπολ: Κάθε Δευτέρα στις 22.00 από την ΕΡΤ3 με καλεσμένους – έκπληξη!

[maxbutton id=”2″ window=”new” ]

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα