Connect with us

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

Ρόμα – Λίβερπουλ προγνωστικά 02/05/2018

Published

on

προγνωστικά ποδοσφαίρου

Επαναληπτικός ημιτελικός του Champions League (CHL). Σε περίπτωση επανάληψης του σκορ του πρώτου αγώνα ακολουθεί παράταση κι εφόσον χρειαστεί πέναλτι.

Πρώτος αγώνας: Λίβερπουλ – Ρόμα 5-2

Οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1984. Τότε, η Λίβερπουλ κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι (4-2, κανονική διάρκεια 1-1). Έκτοτε συναντήθηκαν άλλη μια φορά στο Champions League της σεζόν 2001/02 στη 2η φάση των ομίλων. Δεν υπήρξε σκορ στο πρώτο ματς της Ιταλίας, ενώ στο Άνφιλντ η Λίβερπουλ πήρε τη νίκη με 2-0.

Ο άσος της Ρόμα προσφέρεται κατά μέσο όρο σε απόδοση 2,60. Αυτό μεταφράζεται σε 38% πιθανότητες νίκης, κάτι που επιβεβαιώνουν κατά πολύ παραπάνω οι «τζαλορόσι». Κερδίζουν το 57% των αγώνων τους όταν προσφέρονται σε αυτή την απόδοση.

Novibet.gr – Μοναδικές Στοιχηματικές Αποδόσεις, Κορυφαία Ειδικά Στοιχήματα

ΡΟΜΑ (ΙΤΑ)

Ακόμα και το… ασήκωτο 5-2 της αφήνει μια «γλύκα», έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι. Από το 35’ μέχρι το 68’ δέχθηκε 5 γκολ κι έδειξε να τα έχει εντελώς χαμένα. Δεν μπορούσε να αλλάξει δεύτερη πάσα και στον αγωνιστικό χώρο του Άνφιλντ υπήρχε μόνο η Λίβερπουλ. Το πρώτο γκολ των Ρωμαίων το πέτυχε ο Τζέκο στο 81’, με τον Περότι να ευστοχεί από τη λευκή βούλα 4 λεπτά αργότερα, γράφοντας το τελικό σκορ.

Έτυχε ή πέτυχε η ανατροπή κόντρα στη Μπαρτσελόνα; Σε αυτό θα δώσει απάντηση απόψε ο Κώστας Μανωλάς με την παρέα του, που έχουν πάλι την ίδια αποστολή, να σημειώσουν μια νίκη με σκορ 3-0. Δεν τίθεται θέμα συζήτησης, οι «τζαλορόσι» είναι με την πλάτη στον τοίχο και αναγκασμένοι να ρισκάρουν. Έχουν την ικανότητα να σκοράρουν κόντρα στη Λίβερπουλ, αλλά θεωρούμε πως είναι αδύνατο, δεδομένων των συνθηκών και όσων είδαμε στο πρώτο ματς, να κρατήσου ανέπαφη την εστία τους.

Είναι η πρώτη φορά που η Ρόμα συμμετέχει στην ημιτελική φάση του Champions League. Στο Κύπελλο Πρωταθλητριών της σεζόν 1983/84 πήρε το εισιτήριο για τον τελικό, αποκλείοντας τη Νταντί. Εντός έδρας, κόντρα σε ομάδες από την Αγγλία, έχει αποτελέσματα 9-3-4. Έχει κερδίσει μόλις 6/26 (6-8-12) τελευταία παιχνίδια της στο Olimpico σε επίπεδο Champions League.

«Aν μπορούσα να κάνω copy – paste την εμφάνισή μας εναντίον της Μπαρτσελόνα θα το έκανα, όχι μόνο τακτικά αλλά και ψυχικά. Για να ανταγωνιστείς τη Λίβερπουλ πρέπει να έχεις καλή αθλητική απόδοση. Πρέπει να σκοράρουμε γρήγορα και οι 70.000 φίλαθλοί μας που θα έρθουν στο γήπεδο να μας δώσουν περισσότερη ώθηση. Θέλω να έχουμε διάθεση να γυρίσουμε την κατάσταση αν το δω αυτό ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, θα είμαι χαρούμενος», δήλωσε ο Εουσέμπιο Ντι Φρανσέσκο.

Προέρχεται από την εμφατική εντός έδρας νίκη επί της Κιέβο, με σκορ 4-1, αποτέλεσμα που την έφερε στο +4 από την 5η θέση της Serie A. Στα 4 τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν Over 2,5 γκολ, με τα 3 να συνδυάζονται με GG.

Τραυματίες είναι οι Κάρσντροπ (Α), Στρούτμαν, Ντεφρέλ και Περότι (Μ).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ (ΑΓΓ)

Σε ακόμα ένα παιχνίδι ήταν υπερηχητική, έχοντας τους Σαλάχ και Φιρμίνο σε «καυτή» βραδιά. Αμφότεροι σκόραραν από 2 τέρματα, με τον Μανέ να κάνει ενδιάμεσα το 3-0. Όλα έδειχναν πρόκριση από το πρώτο ματς για τους «Κόκκινους», ωστόσο έκαναν την εμφάνισή τους οι… παιδικές ασθένειες. Η Λίβερπουλ μέσα σε 4 λεπτά στο φινάλε του αγώνα δέχθηκε δύο γκολ και ξανάβαλε από το πουθενά τη Ρόμα στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Παραμένει το μεγάλο φαβορί για να είναι εκείνη που θα ταξιδέψει στο Κίεβο για τον τελικό. Για να συμβεί το αντίθετο πρέπει να δεχτεί 3 γκολ χωρίς η ίδια να σκοράρει. Έστω ότι στην κακή βραδιά της θα μπορούσε να δεχτεί 3 τέρματα, αλλά με αυτά που κάνει φέτος η ομάδα του Γίργκεν Κλοπ μεσοεπιθετικά, φαντάζει αδύνατο να μείνει άσφαιρη. Ειδικά από τη στιγμή που θα βρει χώρους ανοιχτούς στην άμυνα της Ρόμα, που είναι υποχρεωμένη να ρισκάρει. Ομολογούμε πάντως ότι κάτι αντίστοιχο είχαμε στο μυαλό μας και για την επίσκεψη της Μπαρτσελόνα στη Ρώμη…

Συμμετέχει για 9η φορά στην ιστορία της σε ημιτελική φάση Champions League και Κυπέλλου Πρωταθλητριών. Σε 7 περιπτώσεις πήρε την πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης, ενώ σε 5 στέφθηκε Πρωταθλήτρια Ευρώπης. Έχει τεθεί αντιμέτωπη με ιταλικές ομάδες 26 φορές. Σε αυτές έχει αποτελέσματα 10-5-11. Έχει προκριθεί στις 30/35 νοκ άουτ ευρωπαϊκές φάσεις, έχοντας κερδίσει το πρώτο ματς εντός έδρας.

«Είμαστε εδώ για να παλέψουμε για το όνειρό μας. Θέλουμε να πάμε στον τελικό. Πολλοί νομίζουν ότι εφόσον δεχτήκαμε τα δύο γκολ στο τέλος του πρώτου αγώνα χάσαμε, αλλά υπάρχει ακόμα άλλο ένα παιχνίδι. Πιστεύω ότι με τη μέχρι τώρα παρουσία μας στο θεσμό βρισκόμαστε δίκαια απόψε εδώ, είναι φανταστικό. Δε νιώθουμε πως έχουμε ήδη περάσει, πρέπει να παίξουμε πολύ καλά κι απόψε», δήλωσε ο Γίργκεν Κλοπ.

Τρέχει ένα αήττητο σερί 9 αγώνων, στους οποίους έχει αποτελέσματα 6-3-0. Προέρχεται από τη «λευκή» εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Στόουκ. Στα 4/5 τελευταία παιχνίδια της σημειώθηκαν over 2,5 γκολ.

Τραυματίες είναι οι Μάτιπ (Α), Τσάμπερλεϊν, Τσαν και Λαλάνα (Μ), ενώ αμφίβολη κρίνεται η συμμετοχή των Άρνολντ (Α) και Μανέ (Ε).

Stoiximan.gr – Κορυφαίες αποδόσεις – Πλούσιο Live Streaming

ΕΚΤΙΜΗΣΗ / ΣΤΟΙΧΗΜΑ – Με τη Ρόμα στα… σχοινιά κι αναγκασμένη να ανοίξει από νωρίς το ρυθμό του αγώνα και να επιτεθεί, περιμένουμε το σκορ να ανέβει σε υψηλά επίπεδα. Η γηπεδούχος θέλει επανάληψη του άθλου με την Μπαρτσελόνα και αυτό θα έχουν οι παίκτες στο μυαλό τους όταν βγαίνουν στο γήπεδο. Η ποιότητα όμως της Λίβερπουλ μεσοεπιθετικά είναι δεδομένη και έχει αποδειχθεί σε πολλές περιπτώσεις φέτος πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο ομάδες, αλλά και υψηλό σκορ. Επιλογή μας είναι το Over 3,5 σε απόδοση 1,97 από το Stoiximan.gr.
Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα