Connect with us

NFL

Προγνωστικά NFL – Αγώνες Play-offs 11/01/2020

Published

on

Προγνωστικα NFL play-offs

nfl logoΤα playoffs του NFL έχουν ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα με τον «wild card» γύρο, ενώ πλέον βρισκόμαστε στον divisional round ή αλλιώς… στη φάση των «8».

Η post-season του NFL είναι πάντα αυτή που τραβάει τα βλέμματα και τα φώτα της δημοσιότητας στο αμερικανικό… ποδόσφαιρο με τις καλύτερες ομάδες του πρωταθλήματος να μονομαχούν σε μονά παιχνίδια για το περίφημο Vince Lombardi trophy. Αυτό το Σαββατοκύριακο έχουμε τέσσερις σπουδαίες αναμετρήσεις, όπου οι ομάδες θα τα δώσουν όλα για να συνεχίσουν μέχρι το τέλος.

Πρώτη στάση… San Francisco

Η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ στην NFC στην κανονική περίοδο, οι San Francisco 49ers, υποδέχονται τους Minnesota Vikings, οι οποίοι τερμάτισαν στην 6η θέση της περιφέρειας και μπήκαν στα play-offs μετά την περσινή απουσία τους στην post-season. Η ομάδα της Minneapolis, με αρχηγό και βασικό Quarterback τον Kirk Cousins, κατάφεραν να αποκλείσουν στον προηγούμενο γύρο τους εκπληκτικούς New Orleans Saints σε ένα παιχνίδι θρίλερ που κρίθηκε στην παράταση. Οι Vikings όμως, πήραν το εισιτήριο της πρόκρισης νικώντας τον Drew Brees και την παρέα του, αφήνοντας τους «Αγίους» εκτός από ένα ακόμα Super Bowl.

Επόμενη στάση είναι το San Francisco της Καλιφόρνιας, όπου οι 49ers περιμένουν με μεγάλη ανυπομονησία να αγωνιστούν μετά από χρόνια στα play-offs του NFL. Για ένα πολύ μεγάλο διάστημα οι γηπεδούχοι ήταν αήττητοι στην κανονική περίοδο, κλειδώνοντας νωρίς την είσοδό τους στα play-offs. Έχασαν μόλις 3 φορές, ενώ κέρδισαν 13 και παράλληλα το πλεονέκτημα έδρας σε κάθε παιχνίδι στα play-offs, έχοντας το καλύτερο ρεκόρ στην περιφέρεια της NFC.

Σαν Φραντσίσκο 49ερς

Συγκεκριμένα οι 49ers στα παιχνίδια που σημειώθηκε το «L», έχασαν για 13 πόντους διαφορά συνολικά και στα τρία παιχνίδια. Αυτό σημαίνει πως οι ήττες τους κρίθηκαν στο τέλος κάθε αναμέτρησης. Εξαιρετικός φέτος ο Jimmy Garoppolo, μόλις στη δεύτερη σεζόν ως βασικός Quarterback της ομάδας του San Francisco. Αυτή θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στα play-offs και όλοι περιμένουν πολλά από αυτόν.

Βέβαια, δε θα είναι μόνος του σε αυτήν την μάχη. Όχι μόνο θα έχει βοήθεια από την επίθεση με τους George Kittle και Kyle Juszczyk να πρωταγωνιστούν, αλλά και από την άμυνα με αρχηγό τον Nick Bosa να σταματάει τους απρόβλεπτους Vikings.

Το κρυφό όπλο των γηπεδούχων είναι ο full back Kyle Juszczyk, με εξαιρετικές επιδόσεις φέτος και αυτό γιατί ο ρόλος του full back, πλέον, στο αμερικανικό ποδόσφαιρο έχει περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό. Ο Juszczyk όμως, δεν είναι χρήσιμος μόνο στο κομμάτι του blocking, αλλά δίνει γιάρδες στην ομάδα του, ακόμα και να σκοράρει touchdown. Το κλειδί όμως για το San Francisco είναι να κρατήσει μακριά τον Jimmy Garoppolo από την επικίνδυνη Defensive line, με Hunter και Griffen να παραμονεύουν με σκοπό να χαλάσουν το παιχνίδι των 49ers.

Μινεσότα Βάικινγς

Από την άλλη, οι Vikings δεν ήταν στην ίδια μοίρα με το San Francisco στην κανονική περίοδο. Έκαναν μεν μία ήττα παραπάνω, αλλά στα τρία από τα τέσσερα χαμένα παιχνίδια η διαφορά ήταν ενός touchdown ή και μεγαλύτερη. Άφησαν όμως στην άκρη τα προβλήματα και την μεταβατική περσινή σεζόν ώστε να μπουν στα play-offs και να γράψουν ιστορία. Το πρώτο βήμα έγινε στη Νέα Ορλεάνη με το αουτσάιντερ, πάντα στα χαρτιά, να περνάει στην επόμενη φάση και να αναβάλει διακοπές του.

Ρίχνουν μεγάλη βάση στην επίθεση, όπου οι Kirk Cousins, Adam Thielen, Stefon Diggs και Dalvin Cook πρέπει να συνεργαστούν ιδανικά και να είναι δημιουργικοί ώστε να μην πέσουν θύματα της άμυνας των 49ers. Δεν πρέπει βέβαια να βγάζουμε και από την εξίσωση τον Kyle Rudolph, που κάνει την δουλειά του Tight End να φαίνεται εύκολη.

Το βάρος όμως θα πέσει στον Running Back της ομάδας, Dalvin Cook, ο οποίος θα έχει πολύ δουλειά σήμερα στην άμυνα της ομάδας του Nick Bosa. Είναι ένας αμυντικός που διαβάζει τέλεια το επιθετικό παιχνίδι και δεν αφήνει πολλά περιθώρια στον αντίπαλο. Υπάρχουν κάποιες θεωρίες και φήμες που θέλουν τους δύο βασικούς Wide Receivers, Diggs και Thielen εκτός, αλλά το λογικό φαντάζει να αγωνιστούν και οι δύο στο παιχνίδι του Σαββάτου. Οι Vikings κέρδισαν την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση στην πρώτη εβδομάδα του 2018, με σκορ 24-16. Από τότε όμως, έχουν αλλάξει πολλά και πλέον βρίσκονται και πάλι αντιμέτωποι στην post-season με το San Francisco να είναι η πιο δυνατή ομάδα της περιφέρειας.

Στο παιχνίδι του San Francisco, ποντάρουμε στο Over 44.5 πόντους σε απόδοση 1,90.

bullet Πρόταση: Over 44,5 – 1,90 – Stoiximan

Standings provided by Sofascore LiveScore


Run vs… Run

Το δεύτερο χρονολογικά παιχνίδι του Σαββάτου είναι ανάμεσα στους Baltimore Ravens και τους Tennessee Titans. Η ομάδα της Βαλτιμόρης έχει τραβήξει τα μάτια του κόσμου επάνω της, με την εξαιρετική regular season. Έχει το καλύτερο ρεκόρ όχι μόνο στην AFC αλλά σε ολόκληρο το πρωτάθλημα του NFL.

Μπάλτιμορ Ρέιβενς

Η επίθεση των Ravens αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη, αλλά και απρόβλεπτη στο NFL, με τον Lamar Jackson να είναι νούμερο ένα υποψήφιος για MVP της κανονικής περιόδου. Ο δευτεροετής στο NFL, στην πρώτη του χρονιά ως βασικός Quarterback, έχει σπάσει το ρεκόρ στις περισσότερες γιάρδες που έχει διανύσει ένας QB. Η ευφυΐα του στο να οργανώνει παιχνίδι και να βρίσκει τους συμπαίκτες του συνδυάζεται με την ικανότητα του να παίρνει την μπάλα μετά το snap και να διανύει πολλές γιάρδες ως Running Back.

Αυτό όμως που έχει βοηθήσει τους Ravens είναι οι αποφάσεις του Jackson σε συστήματα RPO. Ο νεαρός Quarterback έχει πολλές επιλογές για rushing παιχνίδια με την πολύτιμη βοήθεια του Ingram, αλλά και να μοιράζει πάσες κυρίως στον εξαιρετικό φέτος Tight End Andrews. Μπορεί οι δυο τους να απουσίαζαν την Πέμπτη από την προπόνηση της ομάδας, αλλά οι Edwards και Hill έχουν κάνει πολύ καλές εμφανίσεις ως Running Back όταν μένει στον πάγκο ο Ingram.

Τένεσι Τάιτανς

Στο αντίπαλο στρατόπεδο η ομάδα του Tennessee χτυπάει και αυτή πολύ συχνά στο rushing παιχνίδι με τον Henry να κουβαλάει τους Titans σε κρίσιμες στιγμές. Η προσθήκη στο φετινό draft με τον AJ Brown έχει βοηθήσει πάρα πολύ τους «Τιτάνες», γράφοντας το όνομά του πλέον στον χάρτη του NFL. Πλέον, ο rookie Wide Receiver αποτελεί νούμερο ένα στόχο του Tanehill, που έγραψε και αυτός την δική του ιστορία στο franchise του Tennessee. Ο 31χρονος βασικός Quarterback κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του, που είχε ως αποτέλεσμα να στείλει εκτός σχεδίων τον Mariota. Βέβαια δεν άφησε και περιθώρια αντίδρασης αφού είχε φέτος στην κανονική περίοδο το καλύτερο ποσοστό εύστοχων πασών με 69.4%.

Ο Tanehill εμπνέει πλέον σιγουριά, αποτελεσματικότητα και το βασικότερο είναι ότι μπήκαν στα playoffs χωρίς να μένουν μόνο σε αυτό το γεγονός. Κατάφεραν να πάρουν την νίκη στην Βοστώνη απέναντι στους πρωταθλητές New England Patriots, αφήνοντας τον Tom Brady και την παρέα του εκτός υπόθεσης τίτλου.

Το κλειδί για τους Titans είναι στην άμυνα με σκοπό να μην αφήσουν το πρώτο βήμα στον Lamar Jackson, που διανύει μία σεζόν… MVP. Οι Baltimore Ravens θέλουν απλώς να βρούν τον τρόπο να κάνουν το παιχνίδι τούς και όλα τα υπόλοιπα θα είναι πιο εύκολα για τους γηπεδούχους, που έχουν το πλεονέκτημα έδρας σε όλες τις περιπτώσεις μέχρι το Super Bowl στο Μαϊάμι της Φλόριντα.

Σε αυτό το παιχνίδι θα είμαστε πιο συγκεκριμένοι και θα προτείνουμε Over 5.5 touchdowns σε απόδοση 1,95.

bullet Πρόταση: Over 5,5 touchdowns – 1,95 – Stoiximan

Standings provided by Sofascore LiveScore

Advertisement
Prognostika Answer
Στοίχημα Σήμερα
Κουπόνι ΟΠΑΠ

Δημοφιλη Σημερα